Monday, December 22, 2008

Na ceste

Den prvni zacal preletem z Wellington, kde jsem se aklimatizoval (hlavne z jet-lagu), do Christchurch. Spali jsme v backpackers ubytovne Base. Pokoj byl pro osm lidi, z nichz 6 prislo dlouho po pulnoci a rozsvitilo nam na dobre spani, coz nam vubec nevadilo, jelikoz na plechovou strechu dopadaly destove kapky s nemalopu kadenci a vytvarely opravdu pravidelny rytmus pro dobry spanek. Christchurch je neobycejne placate mesto, stejne tak jeho okoli. Kolinske rovinky by byly rady takhle placate. Pres tyto nevysoke vyhlidky vsak jeho poloha staci na to, aby se jim svazovala reka Avon, skytajici prilezitosti k romantickym vyletum na pramicich s veslujicim kapitanem.
Brnaci by zase meli radost z historickych salin, ve kterych je i restaurace. To by se meli, projizdet se takhle po namesti Svobody.
Vanocni oslavy plnily bary, maori peli na ulici, lipy odkvetly a rozbitych svetel svit plnil ulice; kam se hrabe Macha. Zasli jsme do indicke restaurace, dali si kazde to svoje a zapili Chardonnay z Marlborough (shodli jsme se na sedmi bodech z deseti, ujde ne?).
Fotodokumentace je zde.

No comments:

Post a Comment