Saturday, January 3, 2009

Queenstown

Zaplaceno, odpichnuto, najezeno a odjeto. Jeste jednou jsme projeli mestem Wanaka a nasmerovali jsme se do Queenstown. Jara bohuzel trpi alergii a ta se projevila celkovou unavou, nevyspalosti, oteklym nosem a lehkou skleslosti, kterou nedokazaly rozproudit ani opalujici se slecny na plazi. Tim padem na me vysla smena na rizeni, zatimco on se cast cesty vezl na luzku. Je to vubec povolene?
Kdyz uz jsme u pravidel, tak krome samozrejmem jezdeni vlevo plati zvlastni prednost. Odbocujici auto totiz musi davat prednost, mimo protijedoucim vozidlum, take autum, jedoucim zprava. To ma celkem pozitivni dopad na rychle opusteni krizovatky, protoze druhy pruh stoji (za predpokladu, ze nema odbocujici pas). Od pravidel prejdeme k praxi pri zmene strany; ze zmena na CSSD neni idealni jiz vime; ridic, ja, ma ze zacatku trochu problem se stale pustenyma steracema, kdyz chce odbocovat a obcas naslapava spojku, protoze neni zvykly na automaticke razeni.
A co Queenstown? Je nadherny a mozna az moc nadherny. Je zasazeny mezi hory u Jezera Wakatipu, nad nim cni Bob's Peak, odkud sletavaji na paraglidech dolu jak ptaci letci. V okoli je dost lyzarskych arealu a navic tam doletite letadlem za par supu z celeho Zelandu. Je treba rikat neco vic na to, aby se tam nestahli developeri, aby nedevelopovali apartmany, pro ktere neni u jezera skoro nic jineho? Zatroubili jsme na ustup a vydali se podel reky Nevis do Cromwell, slaba hodina jizdy a byli jsme v oblasti obrovskych ovocnych plantazi.
Ale co se stalo pred tim? Videl jsem most pro bungy jumping, byl jsem na nem a mam jasno, asi bych se posral.

No comments:

Post a Comment